Kronika

Arrestohet grabitësi kibernetik i miliona dollarëve

Policia e kryeqytetit ka vënë në pranga pjestarin shqiptar të grupit kriminal Infraud. Aldo ymeraj 25 vjeç nga Fieri ka realizuar vjedhje nëpërmjet kartave të kreditit dhe llogarive bankare një shumë prej 530 milion dollarësh.

Grupi Infraud i themeluar në 2010 nga ukrainasi Svyatoslav Bondarenko 34 vjeç me anë të një forumi në internet blinte karta krediti, llogari bankare dhe numra të sigurimeve shoqërore duke u shkaktuar konsumatorëve vjedhje miliona dollarëshe.

Deri tani janë ngritur padi për 36 persona të cilët banojnë në SHBA, Australi, Britani, Francë, Itali, Kosovë dhe Serbi.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Most Popular

To Top