Connect with us
Elona Dobra

Basha merr “dhuratën” e parë nga qeveria Rama.

Aktualitet

Basha merr “dhuratën” e parë nga qeveria Rama.

Gjykata e Strasburgut ka rrezuar vendimin e qeverisë Rama për çështjenshembjen e pallatit në Vlorë në vitin 2013 për ndërtimin e ‘Lungomares’. Sipas Strasburgut ,ekzekutivi shqiptar ka shkelur të drejtat e njeriut dhe urdhëron qeverinë  të dëmshpërbleje familjaret e dëmtuar nga shembja e pallatit.

Sipas vendimit, qeveria shqiptare duhet të paguajë 13 milion euro për vendimin e shkatërrimit të një pallati banimi të pajisur me leje të rregullt. Vendimi i gjykatës së Strasburgut hap një precedent për çdo qytetar prona e të cilit shkatërrohet në mënyrë të paligjshme nga qeveria.

Shembja e Kompleksit “Jon” në afërsi të Ujit të Ftohtë në Vlorë me pronar vjehrrin e Lulzim Bashës shkaktoi shumë debate, ndërsa çështja u dërgua në Strasburg.

Continue Reading
Advertisement Ambalazhe Kartoni
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Aktualitet

Sondazh

Vettingu duhet te filloje ne:

View Results

Loading ... Loading ...
To Top