Connect with us
Elona Dobra

Mrekullohuni me këto foto. Shqipëria e vitit 1914. Albumi i rrallë gjerman…

Culture

Mrekullohuni me këto foto. Shqipëria e vitit 1914. Albumi i rrallë gjerman…

Këto foto tregojnë disa peisazhe të Shqipërisë rreth viteve 1914-1918, shumë vende të cilat sot nuk ekzistojnë.

Koleksioni i rrallë i fotove me ngjyra përfshin qytete të ndryshme të Shqipërisë si Shkodra, Tirana, Vlora, Durrësi, Kruja, etj.

Studiuesi Robert Elsie ka publikuar një album fotografish të Shqipërisë së viteve 1914-1918 dhe e veçanta është se ato janë përpunuar duke u sjellë me ngjyra, duke u bërë si kartolina në ato vite.

Ky koleksion kartolinash të hershme të Shqipërisë, sigurisht jo i plotë, vjen nga vitet 1914-1918. “I jemi mirënjohës mikut të vjetër të Shqipërisë, z. Johen Blanken nga Hamburgu për dhënien në dispozicion të këtij koleksioni,” shkruan Elsie.

Continue Reading
Advertisement Ambalazhe Kartoni
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Culture

Sondazh

A është Saimir Tahiri maja e Ajsbergut, në trafikun e drogës?

Loading ... Loading ...
To Top