Connect with us
Elona Dobra

Në një botë pa barriera kufitare…

Aktualitet

Në një botë pa barriera kufitare…

Nga Jeremy McLellan.

Për momentin Florida po kalon evakuimin më të madh në historinë e Shteteve të Bashkura. Miliona njerëz ikin nga uragani Irma, stuhia më e madhe që është paraqitur në Amerikën Veriore ndonjëherë. Tani, paramendoni asnjë shtet të mos dojë t’i pranojë. Paramendoni, Georgia dhe Alabama të ndërtojnë mure për t’ua ndaluar hyrjen. Paramendoni, t’i detyrojnë të rrinë aty ku janë dhe të mbyten.

Tingëllon djallëzore, apo?! Megjithatë ne, qenia njerëzore, e bejmë këtë çdo ditë, në të gjitha skajet e botës; nga meksikanët të cilët ikin nga dhuna e narko-dilerve, sirianët të cilët ikin nga lufta civile, jemenasit që ikin nga uria e detyruar, palestinezët te cilët janë dëbuar nga shtëpitë e tyre, e deri te Rohinja të cilët ikin nga gjenocidi në Mianmar. Në zemrat tona e dimë se kjo është gabim. Ne e dimë se nëse njerëzit së paku kanë ndonjë të drejtë, ajo është e drejta për të ikur nga vdekja. Ne këtë e dimë. Koha është që të fillojmë të sillemi sipas kësaj.

Continue Reading
Advertisement Ambalazhe Kartoni
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Aktualitet

Sondazh

A është Saimir Tahiri maja e Ajsbergut, në trafikun e drogës?

Loading ... Loading ...
To Top