Connect with us
Elona Dobra

Përse qentë bëjnë kokën mënjanë kur ne flasim me ta.

Kuriozitete

Përse qentë bëjnë kokën mënjanë kur ne flasim me ta.

Ka shumë kafshë të cilat i kanë bërë jetët tona më domethënëse. Por deri më sot asnjë kafshë nuk ka arritur të bëhet pjesë e jetës sonë përvec qenit. Ata janë shokët tanë më të mirë që në fillimet e civilizimit, kur shoqëria njerëzore i trajtoi si kafshë shtëpiake ujqërit duke filluar kështu një proces i gjatë zbutje dhe përshtatje, duke cuar  drejt krijimit të races se qenve që njohim sot. Krijesa e vetme që gjallëron jetët tona. As macet nuk kanë mundur të bëhen aq të shtrenjta sa janë qente edhe pse ato cilësohen si kafshë më të zgjuara, më të bukura, më të ëmbla, më të dashura, sërish qeni mbetet mbreti I kafshëve shtëpiake. Sigurisht ka dhe nga ata njerëz të cilët janë të lodhur ose të bezdisur nga disa zakone të shëmtuara të qenërve, si psh. Nuhatja e jashteqitjeve kur dalin shetitje, apo kur rremojnë në tokë , ose kur I seksit tjeter dhe futin turinjte poshte tek organet gjenitale. Sërish qeni mund të mos jetë kafsha e kopertinave por është kopertina e shpirtit te njeriut, sepse konsiderohet si miku më besnik. Por megjithë ato zakone të qenërve sërish hsumë njerëz nuk arirjnë të kuptojnë përse qentë mënjanojnë kokën kur ne jemi duke u folur atyre. Në fakt sipas ekspertëve qentë fillojnë të fiksojnë me sy dhe me kokën drejt. Pas një farë kohe qentë e varin kokën menjanë në mënyrë të pavetëdijshme. Por ajo qe nuk ndryshon është shprehja që qentë ruajë në fytyrë. Ata vazhdojnë të shohin ashtu, te fiksuar duke të dhënë përshtypjen ty që pot ë dëgjojnë madje dhe të kuptojnë. Ndërsa perulja e kokës mënjanë nuk ka asgjë domethënëse, pasi nuk janë as ata vetë të vetëdijshem për veprimin.

Continue Reading
Advertisement Ambalazhe Kartoni
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Kuriozitete

Sondazh

A është Saimir Tahiri maja e Ajsbergut, në trafikun e drogës?

Loading ... Loading ...
To Top